Цикория на грил с червен лук и свежи смокини

- Необходими продукти:
- 1 лайм
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3/4 чаена лъжица сол
- 6 броя цикория, разрязани на четвъртинки по дължина
- 3 броя червен лук, нарязан на 2-сантиметрови парченца
- 8 смокини + 1 чаена чаша сушени - разполовени
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно свеж босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата.
Настържете кората на лайма и я смесете с по 2 супени лъжици от зехтина и оцета. Прибавете меда и 1/4 чаена лъжица сол.
Изстискайте сока от лайма, смесете го с останалите оцет, зехтин и сол. Сложете в сместа цикорията и лука, разбъркайте. Изпечете върху скарата, докато зеленчуците омекнат - около 2-3 минути от всяка страна.
Прехвърлете в чиния, добавете смокините и босилека и полейте с медния дресинг с коричките лайм.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР БЪЗ И ЛИМОН * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ ЛИПСА НА АПЕТИТ 170 г
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
ПЛАНТИС ИНУЛИН прах 300 г
МАГНЕЗИЙ ФОРТЕ ефервесцентни таблетки * 14 TIENS
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ АГРЕСИЯ И ГНЯВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Използвайте лук при грип и настинка
- Шалот, Лук шалот
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Облекчете синузита с лук
- Хрупкав пържен лук
Коментари към Цикория на грил с червен лук и свежи смокини