Цикория на грил с червен лук и свежи смокини

- Необходими продукти:
- 1 лайм
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3/4 чаена лъжица сол
- 6 броя цикория, разрязани на четвъртинки по дължина
- 3 броя червен лук, нарязан на 2-сантиметрови парченца
- 8 смокини + 1 чаена чаша сушени - разполовени
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно свеж босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата.
Настържете кората на лайма и я смесете с по 2 супени лъжици от зехтина и оцета. Прибавете меда и 1/4 чаена лъжица сол.
Изстискайте сока от лайма, смесете го с останалите оцет, зехтин и сол. Сложете в сместа цикорията и лука, разбъркайте. Изпечете върху скарата, докато зеленчуците омекнат - около 2-3 минути от всяка страна.
Прехвърлете в чиния, добавете смокините и босилека и полейте с медния дресинг с коричките лайм.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР БЪЗ И ЛИМОН * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЦИКОРИЯ СЪС ЗЕМНА ЯБЪЛКА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ЕКВИЛИБРА ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ таблетки * 30
СУОНСЪН ФОРМУЛА ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ капсули 300 мг * 120
АЛИН ЧАЙ ЦИКОРИЯ СТРЪК 50 г
ВЕГАВЕРО ЛИВЪР АКТИВ КОМПЛЕКС капсули * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Синя жлъчка, Цикория, Бърдовка, Дъвка, Синя млечка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Хрупкав пържен лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Цикория на грил с червен лук и свежи смокини