Цикория на грил с червен лук и свежи смокини
- Необходими продукти:
- 1 лайм
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3/4 чаена лъжица сол
- 6 броя цикория, разрязани на четвъртинки по дължина
- 3 броя червен лук, нарязан на 2-сантиметрови парченца
- 8 смокини + 1 чаена чаша сушени - разполовени
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно свеж босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата.
Настържете кората на лайма и я смесете с по 2 супени лъжици от зехтина и оцета. Прибавете меда и 1/4 чаена лъжица сол.
Изстискайте сока от лайма, смесете го с останалите оцет, зехтин и сол. Сложете в сместа цикорията и лука, разбъркайте. Изпечете върху скарата, докато зеленчуците омекнат - около 2-3 минути от всяка страна.
Прехвърлете в чиния, добавете смокините и босилека и полейте с медния дресинг с коричките лайм.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Свински пържоли с карамелизиран лук
Коментари към Цикория на грил с червен лук и свежи смокини