Цели варено-печени картофи в масло с розмарин
Необходими продукти:
около 10 неголеми картофа с приблизително еднакъв размер
пилешки бульон (или вода)
50 грама масло
розмарин (сушен или пресен) на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите.

Подредете ги в тиган цели и без да ги обелвате. Налейте бульон, който да запълва около 3/4 от съда, сложете маслото и подправките.

Затворете тигана с капак и нека картофите се варят до готовност. След това махнете капака и оставете ястието на котлона, докато се изпари всичката течност и картофите се запекат от едната страна.

Тогава обърнете от другата, за да се образува златисто покритие и там.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Печени картофи в царевична панировка
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи в чесново масло с пармезан
Коментари към Цели варено-печени картофи в масло с розмарин