Цели варено-печени картофи в масло с розмарин
Необходими продукти:
около 10 неголеми картофа с приблизително еднакъв размер
пилешки бульон (или вода)
50 грама масло
розмарин (сушен или пресен) на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите.
Подредете ги в тиган цели и без да ги обелвате. Налейте бульон, който да запълва около 3/4 от съда, сложете маслото и подправките.
Затворете тигана с капак и нека картофите се варят до готовност. След това махнете капака и оставете ястието на котлона, докато се изпари всичката течност и картофите се запекат от едната страна.
Тогава обърнете от другата, за да се образува златисто покритие и там.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
Коментари към Цели варено-печени картофи в масло с розмарин