Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Царевични мъфини с праскови и прошуто

Царевични мъфини с праскови и прошуто

Царевични мъфини с праскови и прошуто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша царевично брашно
  • 2/3 чаена чаша бяло пшенично брашно
  • 3 супени лъжици захар
  • 2 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 3/4 чаена чаша нискомаслена неподсладена сметана
  • 2 яйца
  • 1/4 чаена чаша разтопено и охладено масло
  • 1 чаена чаша свежи или замразени праскови, нарязани
  • 130 грама тънко нарязано прошуто

Начин на приготвяне:

Намажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда (може да използвате готварски спрей или кошнички за мъфини).

Смесете царевичното и пшенично брашно, захарта, бакпулвера и солта, и оставете настрана.

Разбийте яйцата, сметаната и маслото. Добавете нарязани на ситно прасковите и прошуто, след което излейте сместа при брашната. Разбъркайте и разпределете тестото между 12-те форми за мъфини.

Печете за 15 минути, докато краищата станат златисти.

Оставете кексчетата да се охладят напълно, преди да ги извадите от формата.

Замразете ги до 3 месеца в торба с цип, а на стайна температура съхранявайте покрити.

Ако сте замразили кексчетата, извадете ги да се отпуснат на стайна температура, след което увийте във фолио и затоплета за 15 минути на 150 градуса.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиЛюбопитноБотаника