Царевични кюфтета

Необходими продукти:
3 чаени чаши консервирана царевица
1-2 яйца
100 грама хляб
80 милилитра прясно мляко
50 грама сланина без кожа
галета
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевичните зърна, последните смелете. Разбийте яйцата (използвайте 2 малки или 1 голямо). Към тях прибавете царевицата, нарязаната на ситно сланина, хляба, който сте потопили в прясното мляко и подправки на вкус.
Омесете каймата и от нея оформете кюфтета. Оваляйте ги в галета и изпържете от двете страни до образуването на апетитна коричка в нагорещено олио.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
Коментари към Царевични кюфтета