Царевични кюфтета
Необходими продукти:
3 чаени чаши консервирана царевица
1-2 яйца
100 грама хляб
80 милилитра прясно мляко
50 грама сланина без кожа
галета
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевичните зърна, последните смелете. Разбийте яйцата (използвайте 2 малки или 1 голямо). Към тях прибавете царевицата, нарязаната на ситно сланина, хляба, който сте потопили в прясното мляко и подправки на вкус.
Омесете каймата и от нея оформете кюфтета. Оваляйте ги в галета и изпържете от двете страни до образуването на апетитна коричка в нагорещено олио.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтета с шамфъстък
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
Коментари към Царевични кюфтета