Царевични кюфтета

Необходими продукти:
3 чаени чаши консервирана царевица
1-2 яйца
100 грама хляб
80 милилитра прясно мляко
50 грама сланина без кожа
галета
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевичните зърна, последните смелете. Разбийте яйцата (използвайте 2 малки или 1 голямо). Към тях прибавете царевицата, нарязаната на ситно сланина, хляба, който сте потопили в прясното мляко и подправки на вкус.
Омесете каймата и от нея оформете кюфтета. Оваляйте ги в галета и изпържете от двете страни до образуването на апетитна коричка в нагорещено олио.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пържени кюфтета с плънка от грах и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пържени кюфтета с чесън и лук
Коментари към Царевични кюфтета