Царевични кюфтета

Необходими продукти:
3 чаени чаши консервирана царевица
1-2 яйца
100 грама хляб
80 милилитра прясно мляко
50 грама сланина без кожа
галета
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевичните зърна, последните смелете. Разбийте яйцата (използвайте 2 малки или 1 голямо). Към тях прибавете царевицата, нарязаната на ситно сланина, хляба, който сте потопили в прясното мляко и подправки на вкус.
Омесете каймата и от нея оформете кюфтета. Оваляйте ги в галета и изпържете от двете страни до образуването на апетитна коричка в нагорещено олио.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Царевични кюфтета