Хумус със сусамова паста, чесън и лимон

Необходими продукти:
270 грама нахут
4 супени лъжици сусамова паста
1,5 чаени лъжици кимион
1-2 скилидки чесън
1 лимон
4-5 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и го оставете да престои една нощ или минимум 6 часа. След това сварете до готовност в малко вода, в която сте добавили щипка сода.
Пюрирайте нахута и го смесете със сусамовата паста, намачканите скилидки чесън и смляния кимион.
Разбъркайте всичко старателно и налейте зехтина и сока от лимона.
Консистенцията на хумуса зависи от количеството зехтин, което използвате. Ако предпочитате, може да направите и запръжка с червен пипер.
Ако не разполагате със сусамова паста, заместете я със смлени орехови ядки.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Погача за прощъпулник
- Златисти банички с кашкавал и сусам
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Хрупкави солени кръгчета с различни вкусове
- Задушени зеленчуци с нахут
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Бисквити с кондензирано мляко, круши и сусам
- Печен нахут с пармезан
Коментари към Хумус със сусамова паста, чесън и лимон