Хумус със сусамова паста, чесън и лимон
Необходими продукти:
270 грама нахут
4 супени лъжици сусамова паста
1,5 чаени лъжици кимион
1-2 скилидки чесън
1 лимон
4-5 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и го оставете да престои една нощ или минимум 6 часа. След това сварете до готовност в малко вода, в която сте добавили щипка сода.
Пюрирайте нахута и го смесете със сусамовата паста, намачканите скилидки чесън и смляния кимион.
Разбъркайте всичко старателно и налейте зехтина и сока от лимона.
Консистенцията на хумуса зависи от количеството зехтин, което използвате. Ако предпочитате, може да направите и запръжка с червен пипер.
Ако не разполагате със сусамова паста, заместете я със смлени орехови ядки.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Погача за прощъпулник
- Супа от леща с грах, нахут и чесън
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Веган майонеза от нахут
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Пилешки гърди с нахут и спанак
Коментари към Хумус със сусамова паста, чесън и лимон