Хрупкав печен нахут за аперитив

Необходими продукти:
- 1 консерва нахут
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка суха майорана
- 1/4 чаена лъжичка универсална подправка
- щипка сол
- кимион и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, горен реотан. Отцедете, подсушете и сипете нахута в купа. Добавете зехтина, майораната, универсалната подправка, солта, кимиона и черния пипер.
Разбъркайте добре, застелете тавичка с незалепваща хартия и разпределете сместа. Запечете за 20 минути до златист цвят. Охладете и поднесете хрупкавия нахут с питие по ваш избор.
Бон Апети! Наздраве!
Източник: www.eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Предотвратете бъбречната криза с помощта на три съвета
- Веган майонеза от нахут
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Бобови култури
- Нахут в доматен сос с лимон
- Нахут с ориз и лук
Коментари към Хрупкав печен нахут за аперитив