Хрупкав печен нахут за аперитив
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка суха майорана
- 1/4 чаена лъжичка универсална подправка
- щипка сол
- кимион и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, горен реотан. Отцедете, подсушете и сипете нахута в купа. Добавете зехтина, майораната, универсалната подправка, солта, кимиона и черния пипер.
Разбъркайте добре, застелете тавичка с незалепваща хартия и разпределете сместа. Запечете за 20 минути до златист цвят. Охладете и поднесете хрупкавия нахут с питие по ваш избор.
Бон Апети! Наздраве!
Източник: www.eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
Коментари към Хрупкав печен нахут за аперитив