Хрупкав печен нахут за аперитив

Необходими продукти:
- 1 консерва нахут
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка суха майорана
- 1/4 чаена лъжичка универсална подправка
- щипка сол
- кимион и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, горен реотан. Отцедете, подсушете и сипете нахута в купа. Добавете зехтина, майораната, универсалната подправка, солта, кимиона и черния пипер.
Разбъркайте добре, застелете тавичка с незалепваща хартия и разпределете сместа. Запечете за 20 минути до златист цвят. Охладете и поднесете хрупкавия нахут с питие по ваш избор.
Бон Апети! Наздраве!
Източник: www.eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
ПРОМОАУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Къри с нахут, грах и картофи
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Нахут на тиган с бекон и яйца
- Ориз с нахут, стафиди и кедрови ядки
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Омлет от нахут (без яйца)
- Нахут в доматен сос с лимон
Коментари към Хрупкав печен нахут за аперитив