Хрупкав гъбен огретен
Необходими продукти:
- 5 супени лъжици разтопено масло
- 1 стрък праз
- сол и черен пипер на вкус
- 300 грама нарязани пресни печурки
- 1/3 чаена чаша брашно
- 300 милилитра зеленчуков бульон
- 1/2 чаена чаша безсолна сметана за разбиване
- 2 супени лъжици зърнеста горчица
- нарязан пресен магданоз
- 1 супена лъжица нарязана прясна мащерка
- 4 чаена лъжички лимонов сок
за хрупкавата коричка:
- 100 грама галета
- 80 грама натрошен корнфлейкс
- 100 грама настърган пармезан
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете маслото, нарежете праза на ситно и го запържете. Добавете нарязаните гъби, подправете със сол, черен пипер, лимонов сок и задушете за 5 минути.
Смесете бульона със сметаната, горчицата и брашното. Разбъркайте до хомогенност и добавете нарязания магданоз и мащерка. Сипете течността при зеленчуците, разбъркайте и прехвърлете в тавичка.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. През това време комбинирайте маслото, галетата, корнфлейкса, пармезана и магданоза.
Разбъркайте, извадете ястието от фурната, разпределете сместа и върнете отново за още 20 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете огретена, поръсен с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.seasonsandsuppers.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Гъби портобело
Коментари към Хрупкав гъбен огретен