Хрупкаво филе от треска
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици краве масло
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1/2 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 1 чаена лъжичка лимонови корички, ситно настъргани
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 супена лъжица майонеза
- 4 филета от треска (около 170 грама всяко)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разтопете кравето масло в малък тиган и запържете чесъна, като разбърквате за 30 секунди или докато стане ароматен. Добавете галетата и пържете, докато станат златистокафяви (около 5 минути). Свалете тигана от котлона, добавете магданоза и лимоновите корички и оставете настрана.
Хомогенизирайте майонезата и горчицата в малка купичка. Изплакнете филетата треска и подсушете. Овкусете всяко филе със сол, след което ги поставете върху алуминиево фолио и намажете със сместа от майонеза и горчица. Гарнирайте отгоре със запържените галета и прехвърлете в тавичка. Запечете във фурна за около 10-15 минути или до хрупкавост и златистокафяво запечени галета.
Сервирайте хрупкавите филета треска с гарнитура от варени картофи и моркови по желание.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС КРАФТ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ДИВА ИСЛАНДСКА ТРЕСКА капсули * 100
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули 550 мг * 120
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА 500 мл
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА ФОРТЕ капсули * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Риба треска в хрупкава панировка
- Панирани пръчици от риба треска
- Ориз с риба и варени яйца
- Печено рибено филе с кашкавал и домати
- Треска Брандаде (Brandade de morue)
- Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
- Гювечета от треска с боб и зеленчуци
Коментари към Хрупкаво филе от треска