Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Хрупкави тънки шоколадови бисквитки

Хрупкави тънки шоколадови бисквитки

Хрупкави тънки шоколадови бисквитки - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама брашно
  • 325 грама кафява захар
  • 1 чаени лъжици морска сол
  • 1 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 225 грама студено масло
  • 225 грама шоколадов чипс
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

В кухненски робот сложете брашното, захарта, солта и содата за хляб. Комбинирайте добре с помощта на уреда, за да се получи суха прахообразна смес, по този начин ще смелите и най-фините кристалчета захар.

Прехвърлете сместа в купа и добавете ванилията и яйцата, разбъркайте добре. Сместа ще е ронлива, когато се абсорбира течността от сухата смес, започнете да месите на ръка, като класическо тесто за бисквити.

Вземете 1 чаена лъжица и направете 56 топки върху застлана с хартия за печене тава. Оставете поне 6-7 сантиметра между всяка топка, за да могат бисквитките да се разлеят спокойно и да се опекат отделни. В противен случай ще имате една голяма бисквита в тавата. Печете за 16 минути на 180 градуса (фурната трябва да бъде загрята по-рано).

Бисквитките изстудете, след което приберете в кутия или торба с цип - по този начин може да ги съхраните до 6 седмици на стайна температура.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно