Хрупкави тънки шоколадови бисквитки
Необходими продукти:
- 225 грама брашно
- 325 грама кафява захар
- 1 чаени лъжици морска сол
- 1 1/2 чаена лъжица сода за хляб
- 225 грама студено масло
- 225 грама шоколадов чипс
- 1 яйце
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
В кухненски робот сложете брашното, захарта, солта и содата за хляб. Комбинирайте добре с помощта на уреда, за да се получи суха прахообразна смес, по този начин ще смелите и най-фините кристалчета захар.
Прехвърлете сместа в купа и добавете ванилията и яйцата, разбъркайте добре. Сместа ще е ронлива, когато се абсорбира течността от сухата смес, започнете да месите на ръка, като класическо тесто за бисквити.
Вземете 1 чаена лъжица и направете 56 топки върху застлана с хартия за печене тава. Оставете поне 6-7 сантиметра между всяка топка, за да могат бисквитките да се разлеят спокойно и да се опекат отделни. В противен случай ще имате една голяма бисквита в тавата. Печете за 16 минути на 180 градуса (фурната трябва да бъде загрята по-рано).
Бисквитките изстудете, след което приберете в кутия или торба с цип - по този начин може да ги съхраните до 6 седмици на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Хрупкави тънки шоколадови бисквитки