Хрупкави пържени рулца с чийзкейк пълнеж
Необходими продукти:
- 10 безсолни тортила питки
- 2 чаени чаши крема сирене
- 100 грама маскарпоне
- 50 грама захар
- 1 яйце
- 100 грама пресни боровинки
- настъргана кора от един лимон
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаена чаша захар
- 5 грама канела на прах
- клечки за зъби
- топинг по избор за украса
Начин на приготвяне:
В блендер сложете крема сиренето, маскарпонето, захарта, яйцето, плодовете, лимоновите корички и ванилията.

Разбийте до получаването на хомогенна смес. Пресипете я в застлана със стреч фолио кутия и замразете за два часа.

Извадете, разрежете на парченца и сложете по едно във всяка питка.

Сгънете краищата, навийте на рулца и закрепете с клечки за зъби. Загрейте мазнина, изпържете до златисто.

Оваляйте в смес от захар и канела.

Подредете в чиния и поднесете, гарнирани с топинг по избор.

Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пилешки дробчета с лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Чийзкейк в чашка
- Цветни рулца от тортила питки
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
Коментари към Хрупкави пържени рулца с чийзкейк пълнеж