Хрупкави мандаринови бутерки в карамелен сироп
Необходими продукти:
500 грама бутер тесто
2 мандарини (може да използвате портокал)
За карамеления сироп:
100 грама масло
80 грама захар
250 милилитра портокалов сок
Начин на приготвяне:
Обелете мандарините, разделете ги на парчета и почистете от белите ципи.
Тестото разточете и нарежете на триъгълници.
В широката част сложете по резен плод, а върху тясната направете дълги разрези. Навийте като кроасани или рогчета.
Към портокаловия сок прибавете захарта и разтопеното масло. Затоплете сместа на водна баня и нека се приготвя до еднородност.
Сложете малко от получения сос по дъното на подходяща форма и подредете рогчетата плътно едно до друго.
Полейте ги с останалото количество сладка течност и поръсете със захар.
Изпечете в загрята фурна (180 градуса) до златисто, като 5 минути преди да бъдат готови, намажете повърхността с разбит жълтък.
Добър апетит!
Снимка: vk.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Вити бутер банички с шоколад
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Сладки бутер солети с тахан и мед
Коментари към Хрупкави мандаринови бутерки в карамелен сироп