Хрупкавите меденки на баба
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 кафени чаши захар
- 2 кафени чаши олио
- 2 супени лъжици мед
- 1 пакетче канела
- 1 пакетче бакпулвер
- 3-4 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и захарта.
- Добавете олиото, меда и канелата и отново разбъркайте добре.
- Пресейте брашното и изсипете част от него в сместа, а отгоре поръсете с бакпулвера.
- Използвайте бъркалките за тесто или дървена лъжица, за да разбъркате.
- Постепенно добавете и останалото брашно до получаването на меко и гладко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно - тестото трябва да е меко, но не и да лепне по ръцете ви.
- Откъснете топка, колкото юмрук и я разточете върху набрашнена повърхност.
- Използвайте формички, за да направите меденките.
- Подредете ги в намазнена тава и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна.
- Изчакайте да изстинат, преди да ги поднесете.
Забележка!
Количеството брашно зависи от яйцата, консистенцията на меда и големината на кафените чашки, поради което може да се наложи да добавите от него колкото е необходимо.
Да ви е сладко!
Коментари към Хрупкавите меденки на баба