Печен нахут с канела и мед
Необходими продукти:
400 грама нахут (от консерва)
1/2 чаена лъжица канела
2 чаени лъжици зехтин
1/4 чаена чаша мед
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната при 180 градуса. Подгответе си подходяща форма, чието дъно покрийте с алуминиево фолио.
Измийте нахута, отцедете водата и го изсипете в купа. Поръсете зърната с канелата, залейте със зехтина и меда.
Разбъркайте и прехвърлете в съда за печене. Заравнете слоя и поставете в загрятата фурна.
Нека нахутът се пече в продължение на 45-60 минути, като на всеки 15 минути разбърквайте.
Готовите зърна поръсете със сол, веднага след като извадите от фурната, докато са още горещи.
Когато нахутът се охлади напълно, изсипете в подходяща купа и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ 12 ВИДА ЧАЙ филтър * 180 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Агаве
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
Коментари към Печен нахут с канела и мед