Домашни меденки с пудра захар и какао
Необходими продукти:
- 1 килограм пшенично брашно
- 6 яйца
- 500 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица сода бикарбонат
- 8 супени лъжици мед
- 2 чаени лъжици какао на прах
- 1,5 чаени лъжици други ароматни и подходящи подправки по ваш избор (канела, ванилия)
Начин на приготвяне:
Смесете в купа меда със содата, яйцата, пудрата захар и подправките. След това добавете брашното и разбъркайте съставките.
Полученото тесто сложете върху дъска, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден от него изрежете фигури, като може да използвате приставка за оформяне на сладки или най-обикновена чаша с малък диаметър за кръгли меденки. Ако желаете, направете си собствени шаблони.
Подредете готовите фигурки в тава, чието дъно предварително сте подмазали с масло.
Изпечете меденките до готовност при температура от 190 градуса. Те трябва леко да се зачервят, внимавайте да не ги прегорите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Коментари към Домашни меденки с пудра захар и какао