Дребни медени сладки с цитрусови корички и глазура
Меденките са любими сладки в много семейства, приговят се лесно, носят аромат и вкус на Коледа. Предлагаме ви вариант с цитрусови корички и глазура.
Необходими продукти:
- 250 грама брашно (безглутеново по желание)
- 2 чаени лъжици смес подправки (джинджифил, канела, кардамон)
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 2 разбити яйца
- 125 грама мед
за декорация:
- 100 грама пудра захар
- 25 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете с хартия за печене тава.
Пресейте брашното, добавете подправките, портокаловата и лимоновата кори. Направете кладенец в брашното и там чукнете яйцата, сложете и меда. Оформете меко тесто.
Поръсете плот с брашно и разточете върху него тестото с дебелина 1 сантиметър.
Изрежете 4-сантиметрови кръгчета и ги подредете в тава.
Изпечете ги за 12-15 минути.
Междувременно пудрата захар смесете с 4 чаени лъжици студена вода, за да се получи глазура.
Когато бисквитите се охладят, ги намажете с глазурата. Разтопете шоколад и направете декорация върху нея..
Консумирайте меденките поне 24 часа след печенето, за да бъде вкусът им максимално наситен.
Съхранявайте до 1 месец в плътно затворена кутия.
realfood.tesco.com
Коментари към Дребни медени сладки с цитрусови корички и глазура