Хляб със сушени кайсии

Необходими продукти:
- 1 чаша брашно
- 1/2 чаша захар
- 1/4 чаша пълнозърнесто брашно
- 1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка подправка за тиквен пай
- 1 яйце
- 1/2 чаша ябълково пюре
- 2 супени лъжици кокосово масло (олио или зехтин)
- 1/2 чаша сушени кайсии, наситнени
- крема сирене за сервиране (по желание)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Намазнете и леко набрашнете дъното на тавичка. По желание покрийте с пергаментова хартия.
Смесете двата вида брашно със захарта, бакпулвера, солта и подправката за тиквен пай. Разбийте в друг съд яйцето, ябълковото пюре и мазнината.
Изсипете мокрите съставки при сухите заедно с кайсиите, разбъркайте и изсипете сместа в подготвената тавичка.
Изпечете във фурна на 180 градуса за 45-50 минути или до готовност. Охладете, нарежете хляба на филийки, намажете с крема сирене по желание и сервирайте.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 мл
КОСНАТЮР ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ 50 мл
ДЕВА NATURAL BEAUTY ИНТЕНЗИВНО ОМЕКОТЯВАЩ КРЕМ С КАЙСИЕВИ ЯДКИ И ШИЙ 200 мл
РОЗЕДА МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ СУРОВИ 150 г СТЕЛ АРГО
АЛКЕМИЛА ДЕЛИКАТЕН БИО САПУН С АРОМАТ НА ПРАСКОВА И КАЙСИЯ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
Коментари към Хляб със сушени кайсии