Хлебчета в огнеупорни чашки

Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
- 25 грама масло, нарязано на кубчета
- 25 грама жива мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 250 милилитра топла вода
- 1 щипка микс от подправки по избор
- сусам за поръсване
- 2 чаени лъжици прясно мляко за глазура
Начин на приготвяне:
Пригответе, изплакнете, подсушете и намаслете огнеупорни чашки. В купа пресейте брашното, добавете солта, размитата в топла вода мая, захарта и маслото.
Добавете подправките по избор, разбъркайте до хомогенност и оставете тестото да втаса. С лъжица загребете от него и сложете в чашките. Изчакайте отново да удвои обема си и глазирайте с прясно мляко.
Поръсете със сусам, загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 30-35 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: arcaderecuerdos.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФОЛИУМ ЕКО ЧАША ОТ БАМБУК КАФЕ 350 мл
ЛОВИ ЧАША С ДРЪЖКА WILD SOUL МОМИЧЕ 9+ месеца 250 мл
КАНПОЛ ПРЕХОДНО НЕТЕЧАЩО ШИШЕ С МЕКА СЛАМКА СИНЬО 12 м+ 370 мл
НовКАНПОЛ НЕТЕЧАЩА ЧАША С ТВЪРД НАКРАЙНИК И КАПАЧЕ БЪНИ И КОМПЪНИ 9 месеца + 200 мл
ЛОВИ КОМПЛЕКТ ЗА ХРАНЕНЕ GRANOLA 6+ месеца * 3
УИ БЕЙБИ НЕРАЗЛИВАЩА ЧАША С ДРЪЖКИ 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Сусам
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Кухненски мерки
- Хрупкаво тофу без пържене
Коментари към Хлебчета в огнеупорни чашки