Хлебчета в огнеупорни чашки

Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
- 25 грама масло, нарязано на кубчета
- 25 грама жива мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 250 милилитра топла вода
- 1 щипка микс от подправки по избор
- сусам за поръсване
- 2 чаени лъжици прясно мляко за глазура
Начин на приготвяне:
Пригответе, изплакнете, подсушете и намаслете огнеупорни чашки. В купа пресейте брашното, добавете солта, размитата в топла вода мая, захарта и маслото.
Добавете подправките по избор, разбъркайте до хомогенност и оставете тестото да втаса. С лъжица загребете от него и сложете в чашките. Изчакайте отново да удвои обема си и глазирайте с прясно мляко.
Поръсете със сусам, загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 30-35 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: arcaderecuerdos.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФОЛИУМ ЕКО ЧАША ОТ БАМБУК КАФЕ 350 мл
УИ БЕЙБИ НЕРАЗЛИВАЩА ЧАША С ДРЪЖКИ 250 мл
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША МИСТИЧНА ГРАДИНА sn71s-50
МЕТАЛНА ЧАША EQUA CARRY CUP ЧЕРНА 600 мл
ФОЛИУМ ЕКО ЧАША ОТ БАМБУК ДЕТСКА 350 мл
УИ БЕЙБИ ПРЕХОДНА ЧАША СЪС СЛАМКА ФРЕНДС 6+ месеца 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Кухненски мерки
- Сусам
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
Коментари към Хлебчета в огнеупорни чашки