Хлебни кнедли в пилешки бульон
Необходими продукти:
150 грама стар бял хляб
100 грама пилешки гърди
1 глава лук
1 супена лъжица масло
връзка нарязан пресен магданоз
3-4 пера зелен лук
1 яйце
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица брашно
сол и смлян черен пипер на вкус
пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба и пилешките гърди на малки кубчета. Лука обелете и нарежете на ситно.
Сгорещете маслото в тиган и първо в него изпържете лука, след това изсипете месото. Когато се изпържат, прехвърлете в купа и оставете да се охлаждат.
Щом изстинат, към тях прибавете магданоза, хляба, зеления лук и брашното. Разбийте яйцето с млякото, подправете на вкус и излейте комбинацията върху хлебната смес.
Омесете тестото с ръце и оставете да престои 30 минути. След това с влажни ръце оформете топчета, които пуснете във вряща вода за 10 минути. Сложете в чиния и залейте с горещ пилешки бульон.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Картофени кнедли
- Картофени кнедли с кашкавал и плънка от шунка и лук
- Зеленчукови кнедли
- Хлебни кнедли в гъбен сос с крема сирене и лук
- Рибени кнедли с крема сирене и лимон
- Кашкавалени кнедли в доматен сос
- Непалски пилешки кнедли - Момо
- Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад
- Украински галушки със заквасена сметана
- Кайсиеви кнедли с ром и канела
Коментари към Хлебни кнедли в пилешки бульон