Хлебни възелчета с бекон
Необходими продукти:
- 1 1/3 чаена чаша топла вода
- 1 1/2 чаена лъжица суха мая
- 3 1/2 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена чаша пармезан (фино настърган) + още 2 супени лъжици
- 2 чаени лъжици захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сух босилек
- 1 чаена лъжица сух розмарин
- 3 супени лъжици зехтин
- 30 слайса бекон
- 5 супени лъжици масло (разтопено)
- 4 скилидки чесън (пресовани)
Начин на приготвяне:
Добавете маята към топлата вода и оставяте за 5 минути.
В купа смесете брашното, босилека, пармезана, захарта, бакпулвера солта и ригана.
Добавете 2 лъжици зехтин и маята. Разбъркайте с шпатула, след което премесете на ръка върху кухненски плот, докато тестото стане меко (около 5 минути).
Прехвърлете го в намазнена чиста купа и го покрийте с кърпа, изчакайте да втаса, докато се удвои (около 1 час).
Загрейте фурната на 220 градуса.
Поръсете тестото с малко брашно и го прехвърлете върху кухненския плот. Разделете го на 30 равни топчета, след което всяко оформете като фитил с дължина 15 см.
Сложете по една ивица бекон върху всеки фитил и завържете на възел, като краищата подпъхнете отдолу.
Подредете в тава, застлана с хартия, и запечете за 20 минути, докато беконът стане хрупкав, а хлябът покафенее.
В малка купичка смесете разтопеното масло, смачканите скилидки чесън и останалите 2 лъжици пармезан.
Намажете възелчетата с тази смес и върнете във фурната за още 5 минути.
Сервирайте, поръсени с магданоз и сос маринара.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Тутманик
- Руладини с бекон на фурна
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Хлебни възелчета с бекон