Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебни възелчета с бекон

Хлебни възелчета с бекон

Хлебни възелчета с бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/3 чаена чаша топла вода
  • 1 1/2 чаена лъжица суха мая
  • 3 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена чаша пармезан (фино настърган) + още 2 супени лъжици
  • 2 чаени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица сух босилек
  • 1 чаена лъжица сух розмарин
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 30 слайса бекон
  • 5 супени лъжици масло (разтопено)
  • 4 скилидки чесън (пресовани)

Начин на приготвяне:

Добавете маята към топлата вода и оставяте за 5 минути.

В купа смесете брашното, босилека, пармезана, захарта, бакпулвера солта и ригана.

Добавете 2 лъжици зехтин и маята. Разбъркайте с шпатула, след което премесете на ръка върху кухненски плот, докато тестото стане меко (около 5 минути).

Прехвърлете го в намазнена чиста купа и го покрийте с кърпа, изчакайте да втаса, докато се удвои (около 1 час).

Загрейте фурната на 220 градуса.

Поръсете тестото с малко брашно и го прехвърлете върху кухненския плот. Разделете го на 30 равни топчета, след което всяко оформете като фитил с дължина 15 см.

възелче

Сложете по една ивица бекон върху всеки фитил и завържете на възел, като краищата подпъхнете отдолу.

Подредете в тава, застлана с хартия, и запечете за 20 минути, докато беконът стане хрупкав, а хлябът покафенее.

В малка купичка смесете разтопеното масло, смачканите скилидки чесън и останалите 2 лъжици пармезан.

Намажете възелчетата с тази смес и върнете във фурната за още 5 минути.

Сервирайте, поръсени с магданоз и сос маринара.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниЛайфстайл