Хлебен пудинг с шоколад
Необходими продукти:
12 дебели филии стар бял хляб
150 грама масло
250 грама черен шоколад (70% какао)
600 милилитра течна сметана с масленост 33%
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша захар
8 жълтъка
1 пакетче ванилова захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, с него намажете филиите хляб от двете страни и ги подредете в тава. Изпечете в загрята до 210 градуса фурна до златисто, като веднъж обърнете от другата страна.
Начупете шоколада на парчета, сложете ги в купа и разтопете. В отделен съд налейте прясното мляко и сметаната, сгорещете ги, но не допускайте течността да заври.
Разбъркайте жълтъците със захарта и към тях прибавете горещата млечна смес, вливайки я на тънка струя, като разбърквате. Веднага след това прецедете и отстранете образувалата се пяна.
Комбинирайте с разтопения шоколад, прибавете ваниловата захар, щипка сол и разбъркайте.
Залейте хляба с шоколадовата смес и покрийте съда с фолио, притискайки филиите, за да може да се напоят добре. Поставете някаква тежест отгоре и оставете така за час. Когато махнете покритието, продупчете хляба на няколко места с помощта на клечка за зъби и изпечете пудинга на водна баня в загрята до 160 градуса фурна в продължение на 1,5 часа.
Всичката течност трябва да се изпари, а повърхността на сладкиша да стане блестяща.
Поднесете пудинга топъл.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
ОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ БАДЕМИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Хлебен пудинг с шоколад