Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебен пудинг с шоколад

Хлебен пудинг с шоколад

от 19 окт 2016г.
Хлебен пудинг с шоколад - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

12 дебели филии стар бял хляб
150 грама масло
250 грама черен шоколад (70% какао)
600 милилитра течна сметана с масленост 33%
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша захар
8 жълтъка
1 пакетче ванилова захар
щипка сол


Начин на приготвяне:

Разтопете маслото, с него намажете филиите хляб от двете страни и ги подредете в тава. Изпечете в загрята до 210 градуса фурна до златисто, като веднъж обърнете от другата страна.

Начупете шоколада на парчета, сложете ги в купа и разтопете. В отделен съд налейте прясното мляко и сметаната, сгорещете ги, но не допускайте течността да заври.

Разбъркайте жълтъците със захарта и към тях прибавете горещата млечна смес, вливайки я на тънка струя, като разбърквате. Веднага след това прецедете и отстранете образувалата се пяна.

Комбинирайте с разтопения шоколад, прибавете ваниловата захар, щипка сол и разбъркайте.

Залейте хляба с шоколадовата смес и покрийте съда с фолио, притискайки филиите, за да може да се напоят добре. Поставете някаква тежест отгоре и оставете така за час. Когато махнете покритието, продупчете хляба на няколко места с помощта на клечка за зъби и изпечете пудинга на водна баня в загрята до 160 градуса фурна в продължение на 1,5 часа.

Всичката течност трябва да се изпари, а повърхността на сладкиша да стане блестяща.

Поднесете пудинга топъл.

Добър апетит!

Снимка: gastronom.ru

Още по темата:
  • Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка
  • Плодов пудинг с хляб Плодов пудинг с хляб
  • Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко
  • Шоколадов пудинг в микровълнова Шоколадов пудинг в микровълнова
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
3.42лв. / 1.75 €

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
4.41лв. / 2.25 €

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв. / 2.15 €

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
5.48лв. / 2.80 €

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
29.24лв. / 14.95 €

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС

Нов
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
8.02лв. / 4.10 €

ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г

Коментари към Хлебен пудинг с шоколад

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хлебен пудинг с шоколад
    www.framar.bg 
    на 19 November 2025 в 10:48
    Коментирайте "Хлебен пудинг с шоколад"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Ограничаване на консумацията на шоколад
  • Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
  • Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Двуседмична диета с хляб
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аортаСпасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Кърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебетоКърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебето

Кърмата на майка, преживяла тежко детство, влияе на темперамента на бебето

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Възстановяване от миокардитВъзстановяване от миокардит

Възстановяване от миокардит

от 18 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 18 дни, 23 часа и 44 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 28 дни, 19 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Мурумуру Мурумуру

Мурумуру

от 27 март 2024г. Прочети повече
Черен шоколад - изкушение или лекарство Черен шоколад - изкушение или лекарство

Черен шоколад - изкушение или лекарство

от 12 дек 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПИРУЛАРИН ГЕЛ СУХА КОЖА 100 мл

ВИШИ ДЕРКОС ЕНЕРГИЗИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 200 мл

АРЕС ЗЕЛЕНА КИНЕЗИО ЛЕНТА 5 см / 25 см * 20

ЛЕАТОН МУЛТИТОНИК 500 мл

МАЙПРОТЕИН L-ГЛУТАМИН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Лъчетерапията може да е ненужна за много пациенти с рак на гърдата

Коментар на: Д-р Радослав Радев от 18 ное 2025г. в 21:37:40

ГИНОФИТ ЛАКТАЦИДЕН ГЕЛ 5 мл * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 16:53:27

ГИНОФИТ ЛАКТАЦИДЕН ГЕЛ 5 мл * 6

Коментар на: Ели от 18 ное 2025г. в 16:06:28

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 ное 2025г. в 15:22:42

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: . от 18 ное 2025г. в 15:14:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival