Хамбургер с чедър и смокини

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица олио
- 2 големи кюфтета
- 4 резена чедър
- 100 грама кисело мляко
- 1 чаена лъжица куркума
- черен пипер
- 4 листа кейл (или спанак, маруля)
- 2 тънко нарязани смокини
- 2 пълнозърнести питки
- 50 грама синьо сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в грил-тиган и изпържете кюфтетата за 5 минути от едната страна.
Обърнете и допечете за още 5 минути от другата, като поставите по 2 резена чедър върху кюфтетата.
Смесете киселото мляко с куркумата.
Разрежете двете питки и ги намажете с млякото с куркумата. Върху долната им част сложете по няколко листенца кейл, кюфтето, резени смокиня и поръсете с натрошено синьо сирене. Затворете хамбургерите с горната част на хлебчетата и сервирайте.
Източник:
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Класически сос за хамбургери
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
- Sky Optic Бургас
- Веган бургер
- Бургер със сладки картофи и сирене халуми
- Зеленчуков хамбургер с патладжан и сладки картофи
- Чипсовете и хамбургерите увреждат мозъка
- Съдържат ли хамбургерите месо? Не съвсем
- Бургери с пуешко месо
- Оризови бургери с пилешко филе и соев сос
Коментари към Хамбургер с чедър и смокини