Фъстъчени бонбони със сушена ябълка
Необходими продукти:
- 1/3 чаша фъстъчено масло
- 1/4 чаша кокосово масло
- 1/4 чаша мед
- 1 чаша оризов флейкс (или зърнен)
- 1 чаша трици
- 1/3 чаша сушени ябълки, наситнени
- 2 супени лъжици фъстъци, наситнени
- 1/8 чаена лъжичка подправка за пай
- 100 грама бял шоколад за готвене (с какаово масло), нарязан
- 1/4 чаена лъжичка кокосово масло
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Изсипете в тенджера фъстъченото масло, кокосовото масло и меда. Гответе на среден огън при непрекъснато разбъркване, докато сместа заври, след което отстранете от котлона. Добавете оризовия флейкс (или зърнения), триците, сушените ябълки, фъстъците, подправката за пай и разбръкайте. Прехвърлете в малка купа, покрийте с капак и охладете за 30 минути (сместа ще бъде малко рохкава и ронлива).
Намокрете ръцете си и оформете малки бонбони, като притискате внимателно с пръсти. Поставете оформенте бонбони върху пергаментова хартия да престоят около 15 минути или докато стегнат.
В малка тенджера разтопете белия шоколад с кокосовото масло на слаб огън, като разбърквате често. Охладете за поне 15 минути, след което гарнирайте бонбоните с белия шоколад и сервирайте.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Кокосови бонбони от кондензирано мляко с бадеми
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Как да направим полезни дъвки за децата в домашни условия?
- Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
- Бисквитени бонбони с масло, какао и ядки
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Фъстъчени бонбони със сушена ябълка