Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фритата с киноа, спанак и авокадо

Фритата с киноа, спанак и авокадо

Фритата с киноа, спанак и авокадо - изображение

Представяме ви една здравословна и вкусна рецепта, подходяща за закуска. Както знаете, яйцата са най-добрият избор за старт на деня. Благодарение на протеините, които съдържат в себе си яйцата, ястието ще ви даде нужната енергия и ще сте сити до обяд.

Необходими продукти:

  • зехтин за намазване или спрей за готвене
  • 8 яйца
  • 1 1/2 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
  • 1/2 авокадо - нарязано на кубчета
  • 1/4 чаена чаша сирене фета
  • 1/4 чаена чаша сушени домати
  • 1/2 чаена чаша спанак
  • 1/2 чаена лъжица суха мащерка
  • 1/2 чаена лъжица сух риган
  • 1/2 чаена чаша киноа
  • 1/4 чаена лъжица сол кашер
  • 1/4 чаена чаша пармезан

Начин на приготвяне:

Намажете дълбока тавичка със зехтин или я напръскайте със спрей за готвене.

В голяма купа разбъркайте яйцата заедно с млякото. Добавете нарязаното авокадо и натрошете сиренето фета. Нарежете на ситно сушените домати и листата спанак и ги добавете към яйцата. Подправете със сол, риган и мащерка.

Измийте киноата, отцедете я от водата и я изсипете при останалите съставки.

Разпределете сместа в приготвената тавичка и покрийте с алуминиево фолио. Печете за 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Махнете фолиото, поръсете с настъргания пармезан и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато сиренето се запече и стане златисто.

Преди да сервирате, оставете да се охлади. Поднесете със свежа салата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: wholegrainscouncil.org

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ЛеченияБотаника