Фритата от сьомга с броколи и мента

Пълноценно ястие от сьомга с броколи и приятен аромат на свежа мента.
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 1 малка глава броколи, нарязана на цветчета
- 2 филета сьомга
- 1 супена лъжица зехтин
- малка шепа прясна мента, наситнена
- 8 яйца
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в тенджера с вода, докато омекнат. Добавете броколите и варете 4 минути, след което отцедете зеленчуците.
Сложете филетата сьомга в чиния, напръскайте с малко вода, покрийте с фолио и сгответе в микровълнова фурна за 2-3 минути или до готовност.
Загрейте фурната на висока температура и поставете решетката на най-горния ред.
Нарежете сварените картофи на кръгчета и запържете в сгорещен зехтин до златисто по краищата. Нарежете сьомгата на парчета, изсипете в тигана с картофите, добавете и броколите.
Разбъркайте яйцата с ментата и подправки на вкус. С яйчената смес залейте рибата и зеленчуците. Гответе 6 минути на слаб огън и преместете във фурната на най-горния ред, изпечете до готовност и златиста коричка.
Сервирайте фритатата със зелена салата по желание.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Фритата с гъби и див ориз
- Печена сьомга с чесън и бяло вино
- Ориз със сьомга
Коментари към Фритата от сьомга с броколи и мента