Френски макарони с малини /macarons/
Необходими съставки:
- 2 средно големи яйца, белтъка
- 100 грама захар на кристали
- 55 грама пудра захар
- 100 грама смлени бадеми
- червена сладкарска боя
- сладко от малини
Начин на приготвяне:
- Смелете бадемите и захарта на кристали и ги смесете.
- Отделете жълтъците и разбийте белтъците на сняг.
- Постепенно добавяйте пудрата захар към белтъците, без да изключвате миксера до получаването на гъста и лъскава смес.
- Оцветете със сладкарска боя според желания интензитет на цвета.
- Отделете половината смес и разбъркайте в нея смлените бадеми и захарта.
- Смесете с другата половина и бъркайте до получаването на еднородна смес.
- Пригответе две тави, които предварително сте покрили с хартия за печене.
- С помощта на шприц оформете кръгчета с диаметър около 4 сантиметра и продължете, докато запълните тавите.
- Леко ударете всяка тава върху плота, за да се освободят всички въздушни мехурчета.
- Оставете макароните да си починат около 15-30 минути. Ще забележите как леко започват да изсъхват.
- Загрейте фурната до 140 градуса и ги опечете за около 15 минути. Отгоре и отдолу трябва да са хрупкави, а от вътрешната страна по-меки.
- Извадете тавите от фурната и изчакайте да се охладят, преди да отлепите френските макарони.
- Направете "сандвич", като съедините половинките със сладко от малини.
- Съхранявайте в хладилник поне няколко часа, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашни коледни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Меки джинджифилови курабийки за Коледа
- Бели винени сладки
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
Коментари към Френски макарони с малини /macarons/