Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Френска лучена супа

Френска лучена супа

Френска лучена супа - изображение

След като опитате това френско ястие, ще разберете, че обикновената лучена супа може да е много по-вкусна от много други специалитети. Това е едно от онези ястия, които, след първата хапка, започвате да се чудите как досега не сте го пробвали - толкова просто, а в същото време съвършено.

Необходими продукти:

  • 1 кг лук, нарязан
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 6 клончета мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжица кафява захар
  • 2 големи скилидки чесън
  • 250 милилитра сухо бяло вино
  • 1 1/2 литра телешки бульон

За филийките:

  • 12 брускети на филийки
  • 250 грама сирене грюер

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полумесеци и го овкусете със сол и черен пипер. Прехвърлете в тавичка и го печете 45 минути, покрит с фолио, на 200 градуса. След като мине урешеното време, махнете фолиото и добавете клонките мащерка. Разбъркайте, добавете захарта и запечете за още 15 минути, без да покривате тавата. Когато изтече времето, добавете смачканите скилидки чесън, отново разбъркайте и запечете за още 15 минути. 

Извадете тавата от фурната, изсипете виното и разбъркайте добре. Изчакайте за няколко минути, за да утихнат образувалите се балончета.

Прехвърлете продуктите от тавата в тенджера и изсипете телешкия бульон. Покрийте супата и задушете на средна степен на котлона за 10 минути.

Междувременно запечете брускетите във фурната за 10 минути, като след 5-тата минута ги обърнете.

Сипете супата в огнеупорни купи, отгоре сложете две препечени брускети. Настържете сирене грюер върху тях и запечете на грил, докато сиренето се разтече. Сервирайте веднага.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: greatbritishchefs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлХрани и ястияАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаИстория