Лучена супа с чесън и кашкавал
Необходими продукти:
4 глави лук
100 грама масло
4 - 6 скилидки чесън
50 грама кашкавал
1 супена лъжица брашно
вода или бульон
сол, черен пипер и дафинов лист на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, налейте и мъничко слънчогледово олио. Изпържете лука, предварително нарязан на полукръгчета. Когато стане златист, прибавете брашното и разбъркайте всичко добре. След това налейте малко вода или бульон, отново разбъркайте добре и оставете да се приготвя за около 3 минути.
Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера, налейте още около 150 милилитра вода или бульон, овкусете със сол и пипер, сложете дафинов лист и варете супата в продължение на 15 минути.
Прехвърлете супата в гърне/гювече и сложете нарязан чесън на вкус. Отгоре поръсете с настърган кашкавал и поставете съда в загрята до 220 градуса фурна за 15 минути.
Поднесете лучената супа с препечен хляб или сухари.
Добър апетит!
Коментари към Лучена супа с чесън и кашкавал