Лучена супа с бира и кашкавал
Необходими продукти:
900 грама стар лук
1 чаена чаша тъмна бира
5 чаени чаши говежди бульон (или друг по ваш избор)
1 глава чесън
100 грама масло
2 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
хляб и 100 грама настърган кашкавал за поднасяне на готовата супа
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на сламки. Изсипете в голяма тенджера и изпържете на среден огън в смес от зехтина и маслото. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Разрежете главата чесън на две и сложете в тенджерата. Намалете котлона до минимум оставете лука да се приготвя, докато се карамелизира.
В отделен съд налейте бульона и го сложете да заври. Когато това стане, с него залейте лука. Нека се вари на възможно най-ниска температура в продължение на около час. След това прибавете бирата.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разпределете супата в подходящи купички, сложете във всяка по филийка хляб, поръсете с настърган кашкавал и ги поставете във фурната до разтопяване на кашкавала.
Добър апетит!
Коментари към Лучена супа с бира и кашкавал