Лучена супа с топено сирене
Необходими продукти:
2 -3 глави лук
1 морков
пащърнак - по желание
корен целина - по желание
корен магданоз - по желание
няколко картофа
1 парче обикновено топено сирене (може и малко повече)
1 кубче бульон по ваш избор
малко масло за пържене
магданоз и копър
дафинов лист
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета, моркова - на сламки и запържете двата зеленчука в маслото до златисто на слаб огън. Обелете картофите, нарежете също на малки кубчета и ги изсипете във вряща подсолена вода. Когато тя кипне, отстранете образувалата се пяна, намалете котлона и оставете картофите да се приготвят при затворен капак. Добавете запържените лук и морков, останалите корени, кубчето бульон, сол и подправки. Варете до готовност.
Накълцайте на ситно магданоза и копъра, топеното сирене нарежете на парчета и добавете всичко към супата. Сложете и дафинов лист. Варете няколко минути, бъркайки, за да се разтопи сиренето.
Поднесете с крутони.
Коментари към Лучена супа с топено сирене