Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Фокача с яйца и бекон

Фокача с яйца и бекон

Фокача с яйца и бекон - изображение

Необходими продукти:
4 1/4 чаени чаши брашно

  • 1 пакетче суха мая
  • 1 1/2 супена лъжица сол
  • 1 3/4 чаена чаша топла вода
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 8 тънки резена бекон, нарязани на половина
  • 9 яйца
  • 2 чаени чаши настъргано сирене чедър
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици магданоз (листенца)

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, маята, 1 супена лъжица сол в купата на кухненския робот и направете няколко пулсации, за да се смесят. Прибавете водата и 2 супени лъжици зехтин и отново направете 12-15 пулсации, за да се комбинират продуктите, за да получите лепкаво тесто.

Намажете голяма купа с мазнина. Набрашнете добре ръцете си и прехвърлете тестото в купата, след което го оформете на топка. Покрийте и оставете за 1 час и половина или 2, за да се удвои.

Намажете правоъгълна тава с 3 супени лъжици зехтин. Прехвърлете тестото в тавата и го завъртете веднъж, за да се намазни от двете страни. С пръсти разстелете тестото по цялата повърхност на тавата. Покрийте отново и оставете пак да втаса за 1 час и половина.

Изпържете бекона, докато стане хрупкав и го отцедете върху хартия.

В тестото направете 9 кладенеца с помощта на чаша, като притиснете дъното в тестото. Опечете за 15-20 минути на 180 градуса. Чукнете по едно яйце в кладенците (ако има нужда отново притиснете с чашата на същите места) и поръсете отгоре с нарязания изпържен бекон.

Поръсете с чедъра и пармезана и подправете с черен пипер.

Върнете във фурната и печете до готовност на яйцата.

Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти