Фокача на сандвич с песто и чери домати
Необходими продукти:
- 7 грама суха мая (1 пакетче)
- 250 грама брашно + още за домесване
- 250 грама пълнозърнесто брашно
- зехтин
- 1 тиквичка
- 1 червен лук
- 250 грама чери домати
- 2 чаени лъжици песто
Начин на приготвяне:
В 325 милилитра топла вода разтворете маята.
Бялото и пълнозърнестото брашно смесете и добавете щипка морска сол. Направете кладенец в средата, където изсипете маята. Омесете тесто - за около 5-6 минути. Намазнете купа и поставете тестото в нея, завъртете го веднъж, за да е намазано от двете страни, и го покрийте с фолио и кърпа. Оставете да се удвои на топло.
Намазнете правоъгълна тава с размери 25 на 35 сантиметра със зехтин.
Сложете в тавата тестото и го разпънете, за да достигне до краищата. С пръсти направете вдлъбнатини по повърхността му. Полейте с около 1-2 супени лъжици зехтин. Оставете отново да втаса за 30 минути.
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Нарежете тиквичката, лука и чери доматите. Разбъркайте ги с малко зехтин и ги подправете със сол и черен пипер. Прехвърлете ги в тава.
Изпечете фокачата и зеленчуците за около 25-35 минути, докато хлебчето стане златисто, а зеленчуците се карамелизират и омекнат.
Внимателно извадете фокачата от тавата и я охладете напълно.
Разрежете я през средата напречно, да се получат две части на сандвич.
Намажете с песто и добавете зеленчуците. Затворете сандвича и го нарежете на по-малки парченца.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фокача със сирене и лук
- Фокача с гъби, чесън, лук и кашкавал
- Картофена фокача с чесън
- Фокача с яйца и бекон
- Парти хапки с мортадела и чушки пеперончино
- Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин
- Фокача с масло и моцарела
- Фокача с кленов сироп
- Картофена фокача с куркума и розмарин
- Фокача с подправки, маслини, чесън и сусам
Коментари към Фокача на сандвич с песто и чери домати