Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Картофена фокача с куркума и розмарин

Картофена фокача с куркума и розмарин

Картофена фокача с куркума и розмарин - изображение

Необходими продукти:


  • 450 грама брашно
  • 250 милилитра вода
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 5 грама сол


за плънката

 

  • 3 картофа
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • 1-2 стръка пресен розмарин

 

Начин на приготвяне:

 

В купа сложете брашното, зехтина, солта и размийте маята с водата. Изчакайте да се активира и след като шупне я налейте към сухите съставки. Разбъркайте и оставете купата, покрита с фолио за няколко часа.

Намажете правоъгълна тава със зехтин, обелете и нарежете картофите на фини кръгчета. Подредете, поръсете със сол, куркума и разстелете тестото. Загрейте фурната 200 градуса и запечете за 30 минути.

След готовност обърнете тавата, разрежете фокачата и подредете парченцата в чиния. Украсете с розмарин и поднесете.

Картофена фокача с куркума и розмарин

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияИсторияЛайфстайлБотаникаЛеченияАлт. медицинаСнимкиДиетиНовини