Картофена фокача с куркума и розмарин
Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 250 милилитра вода
- 1 чаена лъжичка суха мая
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 грама сол
за плънката
- 3 картофа
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка куркума
- 1-2 стръка пресен розмарин
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, зехтина, солта и размийте маята с водата. Изчакайте да се активира и след като шупне я налейте към сухите съставки. Разбъркайте и оставете купата, покрита с фолио за няколко часа.
Намажете правоъгълна тава със зехтин, обелете и нарежете картофите на фини кръгчета. Подредете, поръсете със сол, куркума и разстелете тестото. Загрейте фурната 200 градуса и запечете за 30 минути.
След готовност обърнете тавата, разрежете фокачата и подредете парченцата в чиния. Украсете с розмарин и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Отглеждане на розмарин
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Картофена фокача с куркума и розмарин