Пресни картофи с мед и чесън

Необходими продукти:
- 450 грама пресни картофи, нарязани на половина
- 3 1/2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица оцет балсамико
- 1/2 супена лъжица течен мед
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка пресен розмарин
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа овкусете картофите с 1 1/2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете ги в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
- През това време смесете останалите 2 супени лъжици зехтин, балсамовия оцет, меда, червения пипер, чесновия прах и пресния розмарин.
- Извадете тавата от фурната, поръсете картофите с дресинга и разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Поднесете ги горещи!
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Манука
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на розмарин
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Пресни картофи с мед и чесън