Фокача с масло и моцарела
Необходими продукти:
- 500 грама пшенично брашно
- 25 грама захар
- 2 щипки сол
- 2 яйца
- 300 милилитра прясно мляко
- 5 грама мая
- 80 грама краве масло
- 200 грама моцарела
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете 250 милилитра от топлото мляко със захарта и маята. Разбийте едното яйце, прибавете го в тази комбинация.
Пресейте брашното, добавете към него щипка сол и го изсипете в млечната маса.
Замесете тесто, към което прибавете кравето масло със стайна температура и още веднъж омесете.
Прехвърлете в дълбок съд, покрийте го със стреч фолио и оставете на топло място, докато обемът се удвои. Ударете тестото в кухненския плот и отново оставете на топло.
Нарежете на тънки ивици моцарелата.
Застелете кръгла форма с пергаментова хартия, върху която равномерно разпределете тестото.
Направете разрези по повърхността му, в тях сложете моцарелата.
Покрийте със стреч фолио и тестото трябва да втаса пак (да бъде на топло).
Второто яйце разбийте заедно с 2 супени лъжици прясно мляко и щипка сол. Намажете с повърхността и изпечете за четвърт час във фурната на 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фокача със сирене и лук
- Фокача на сандвич с песто и чери домати
- Фокача с гъби, чесън, лук и кашкавал
- Картофена фокача с чесън
- Фокача с яйца и бекон
- Парти хапки с мортадела и чушки пеперончино
- Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин
- Фокача с кленов сироп
- Картофена фокача с куркума и розмарин
- Фокача с подправки, маслини, чесън и сусам
Коментари към Фокача с масло и моцарела