Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Фокача с масло и моцарела

Фокача с масло и моцарела

Фокача с масло и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пшенично брашно
  • 25 грама захар
  • 2 щипки сол
  • 2 яйца
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 5 грама мая
  • 80 грама краве масло
  • 200 грама моцарела


Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете 250 милилитра от топлото мляко със захарта и маята. Разбийте едното яйце, прибавете го в тази комбинация.

Пресейте брашното, добавете към него щипка сол и го изсипете в млечната маса.

Замесете тесто, към което прибавете кравето масло със стайна температура и още веднъж омесете.

Прехвърлете в дълбок съд, покрийте го със стреч фолио и оставете на топло място, докато обемът се удвои. Ударете тестото в кухненския плот и отново оставете на топло.

Нарежете на тънки ивици моцарелата.

Застелете кръгла форма с пергаментова хартия, върху която равномерно разпределете тестото.

Направете разрези по повърхността му, в тях сложете моцарелата.

Фокача с масло и моцарела

Покрийте със стреч фолио и тестото трябва да втаса пак (да бъде на топло).

Второто яйце разбийте заедно с 2 супени лъжици прясно мляко и щипка сол. Намажете с повърхността и изпечете за четвърт час във фурната на 200 градуса.

 Фокача с масло и моцарела


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти