Филе от сьомга с мед и чесън
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга, с кожата
- зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици бял оцет
- 2 скилидки чесън, пресовани
За гарниране:
- сусам
- зелен лук
Начин на приготвяне:
- Подсушете кожата на сьомгата с кухненска хартия и подправете филетата със сол и прясно смлян черен пипер.
- В малка купичка смесете меда, соевия сос, оцета и чесъна. Разбъркайте.
- Загрейте зехтин в голям тиган на силен огън.
- Поставете сьомгата с кожата надолу и намалете силата на котлона до средно висока температура.
- Гответе 5 минути и точно преди да обърнете филето го поръсете с 1 супена лъжица от чесновия сос.
- Обърнете и запържете за 1-2 минути от другата страна.
- Поднесете сьомговите филета топли, поръсени със сос, сусам и зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
Коментари към Филе от сьомга с мед и чесън