Фалафели с коприва
![Фалафели с коприва - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/falafeli-s-kopriva.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама сварен нахут
- 1 сварен морков
- 200 грама попарена и коприва
- 5 стръка пресен джоджен
- 1 пресована скилидка чесън
- 2 супени лъжици царевично брашно
- сол и черен пипер
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
В блендер сложете нахута и го смелете. Пресипете го в друг съд, а в купата на уреда прибавете моркова, коприва, джоджена, чесъна и пасирайте до хомогенност.
Комбинирайте смесите, подправете със сол, черен пипер, добавете царевичното брашно. Разбъркайте до еднородност на продуктите, оформете топчета, притиснете леко с длани и ги изпържете в сгорещен зехтин.
Отцедете върху хартия, подредете в плато и поднесете топли.
Добър апетит!
Източник: www.lacuisinedebernard.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалафели с булгур и чесън
- Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
- Фалафели от хумус и козе сирене
- Фалафели с карфиол и магданоз
- Фалафели от сладки картофи и бял боб
Коментари към Фалафели с коприва