Фалафели с булгур и чесън
Необходими продукти:
250 грама нахут
3 супени лъжици булгур
1 глава лук
3 - 4 скилидки чесън
връзка магданоз (или копър)
3 супени лъжици брашно
2 чаени лъжици смлян кимион
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица смлян кориандър
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка кардамон
щипка къри
500 милилитра растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за 12 часа, която трябва да покрива грахчетата, добавете и чаена лъжица сода.
Отцедете течността и смелете нахута с помощта на блендер.
Булгура също накиснете във вода, но при него 10 минути са достатъчни.
През това време нарежете на ситно лука и чесъна, накълцайте магданоза и изсипете заедно с подправките в съда с пюрето от нахут.
Следва да добавите булгура, разбъркайте и смелете всичко заедно отново в блендера.
Към получената кайма прибавете брашното и разбъркайте старателно сместа. Оформете от нея малки топчета, които изпържете в нагорещеното олио. За около 3 - 4 минути фалафелите ще са готови. Изваждайте ги върху хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете ястието с пресни зеленчуци или предпочитан сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Фалафели с таханов сос, кускус, зелен фасул и фета сирене
- Фалафели с коприва
- Фалафели от сладки картофи и бял боб
- Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
- Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
Коментари към Фалафели с булгур и чесън