Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фалафели със сусам и таханов сос

Фалафели със сусам и таханов сос

Фалафели със сусам и таханов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 240 грама нахут
  • 60 милилитра лимонов сок
  • 5 грама чили пипер
  • 15 грама магданоз
  • 10 грама семена кимион
  • 20 милилитра натурално кисело мляко
  • сол на вкус
  • 20 грама кориандър
  • 1-2 скилидки чесън
  • 30 милилитра слънчогледово олио
  • 30 грама сусамови семена
  • 70 грама сусамов тахан
  • 30 грама оризово брашно
  • 3 грама сода бикарбонат


Начин на приготвяне:

Накиснете нахута за едно нощ в студена вода. След това изсипете зърната в гевгир, за да се отцедят добре от течността.

Главата лук и скилидките чесън обелете, накълцайте ги. Нарежете също кориандъро и магданоза.

Смесете в блендер продуктите, които подготвихте до момента, включително нахута. Смелете до еднородност, налейте половината от лимоновия сок и разбийте още веднъж.

Оризовото брашно смесете с чили пипера, содата, може да добавите малко кориандър. Налейте 2 супени лъжици вода с сместа, сложете кимиона и замесете тесто. Приберете го в хладилника за известно време.

Останалия цитрусов сок смесете със сусамовия тахан и киселото мляко. подсолете, по желание добавете и чесън. Консистенцията на получения сос трябва да наподобява течен мед.

Извадете тестото от хладилника и го комбинирайте със сместа, която блендирахте.

С мокри ръце от нея направете топчета, оваляйте всяко в сусамовите семена и изпържете в нагорещено олио.

Поднесете фалафелите със соса.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник:gotovkin.su

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти