Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фалафели от хумус и козе сирене

Фалафели от хумус и козе сирене

Фалафели от хумус и козе сирене - изображение

Необходими продукти:

340 грама хумус или нахут от консерва (количеството е посочено без водата, чисто тегло)

1 малка глава червен лук

3/4 чаена чаша смес от зелени подправки (магданоз, джоджен, кориандър)

1 чаена лъжица кимион

сол и смлян черен пипер на вкус

3/4 чаени чаши галета

брашно за паниране

100 грама козе сирене

Начин на приготвяне:

Хумуса, лука и зелените подправки смесете с помощта на кухненски робот. Добавете галетата, сиренето, останалите подправки и разбъркайте още веднъж. Получената гъста маса прехвърлете в купа, обвийте съда с фолио и приберете в хладилник за около час. След като извадите сместа, оформете от нея малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Налейте около 2 сантиметра олио в тиган, сгорещете го и в него изпържете фалафелите до златисто. Когато ги извадите, сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесете веднага горещи с листа зелена салата, резен лимон и таханов сос. Студени не са вкусни.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниДиетиСпортЛечения