Фалафели от хумус и козе сирене

Необходими продукти:
340 грама хумус или нахут от консерва (количеството е посочено без водата, чисто тегло)
1 малка глава червен лук
3/4 чаена чаша смес от зелени подправки (магданоз, джоджен, кориандър)
1 чаена лъжица кимион
сол и смлян черен пипер на вкус
3/4 чаени чаши галета
брашно за паниране
100 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
Хумуса, лука и зелените подправки смесете с помощта на кухненски робот. Добавете галетата, сиренето, останалите подправки и разбъркайте още веднъж. Получената гъста маса прехвърлете в купа, обвийте съда с фолио и приберете в хладилник за около час. След като извадите сместа, оформете от нея малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Налейте около 2 сантиметра олио в тиган, сгорещете го и в него изпържете фалафелите до златисто. Когато ги извадите, сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесете веднага горещи с листа зелена салата, резен лимон и таханов сос. Студени не са вкусни.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалафели с булгур и чесън
- Фалафели с карфиол и магданоз
- Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
- Фалафели с коприва
- Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
Коментари към Фалафели от хумус и козе сирене