Трюфели с вкус и аромат на рози
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша сладкарска сметана
- 1 супена лъжица масло
- 200 грама тъмен шоколад 70% какао, настърган на ситно
- 1 чаена чаша сухи маслодайни рози
- какао на прах
- 1 чаена лъжичка розова вода
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада и маслото в купа. Смесете сметаната и розите, загрейте в тенджерка докато заври, свалете от огъня и изчакайте 5-10 минути, за да се ароматизира.
Върнете отново на котлона за 5 минути и я изсипете в купата. Разбъркайте, за да се разтопи шоколадът и прибавете розовата вода. Разбъркайте до получаването на гладка смес, пресипете я в йенски съд и охладете за час. С помощта на мерителна лъжичка загребете от сместа, оформете топчета и наредете върху хартия за печене.
Сложете в хладилник за 20 минути. Оваляйте готовите трюфели в какаото, подредете и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: deliciousshots.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
Коментари към Трюфели с вкус и аромат на рози