Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Трюфели от бял шоколад с шамфъстъци

Трюфели от бял шоколад с шамфъстъци

Трюфели от бял шоколад с шамфъстъци - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама облени несолени шамфъстъци
  • 170 грама бял шоколад + още 70 грама за глазурата
  • 90 милилитра течна сметана с 35% масленост
  • 30 грама масло
  • есенция от шамфъстъци
  • захаросани вишни и ягоди/сладко от тях

 трюфел

Начин на приготвяне:

Изсушете шамфъстъците във фурната за 10-15 минути. Оставете ги да се охладят, след което натрошете ситно половината от тях, а останалите нарежете.

Разтопете 170 грама шоколад на водна баня.

Сметаната смесете със смлените ядки и поставете върху котлона. Сгорещете почти до кипване, но не допускайте течността да заври. Добавете я при шоколада и разбъркайте.

Сложете няколко капки есенция, маслото (предварително размекнато) и старателно разбъркайте отново.

Комбинацията трябва да се охлади до стайна температура, след това приберете в хладилника за 1,5-2 часа.

Ако плодовете са едри, нарежете ги на кубчета с около 5 милиметра дължина на страната.

Когато извадите крема от хладилника, загребвайте от него с чаена лъжица и оформете трюфели, в средата на които слагайте по плодово парченце.

Готовите бонбони приберете за половин час във фризера.

През това време разтопете отново на водна баня останалия шоколад (предвиден за глазурата). Важен е моментът, в който ще свалите съда от котлона, защото шоколадът ще промени консистенцията си, ако го загрявате дълго, и ще се разтече.

Сложете по малко от него върху всеки трюфел, поръсете с останалите шамфъстъци. Подредете ги в съд, който се затваря плътно и приберете в хладилника, докато стегнат.

Извадете лакомството 20 минути, преди да поднесете.

трюфел

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: three-passions.livejournal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиВидеоИсторияХранене при...ЛюбопитноЛеченияСпортАлт. медицинаДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители