Трюфели от бял шоколад
Необходими продукти:
- 300 грама бял шоколад, натрошен
- 120 милилитра високомаслена готварска сметана
- 30 грама краве масло
- 1/2 чаена лъжичка розова вода (по желание)
- 2 чаени лъжички ванилова паста (1-2 супени лъжици ликьор или друго по желание)
за декорация:
- 200 грама бял шоколад, натрошен
- шамфъстък, натрошен
- кокосови стърготини, какао на прах или поръска (по желание)
Начин на приготвяне:
Разтопете белия шоколад, сметаната и маслото на водна баня. Добавете ароматизант по ваш избор - розова вода, ванилова паста, ликьор или друг. Разбъркайте и оставете да се охлади напълно. Оформете малки бонбони и подредете в тавичка, покрита с пергаментова хартия. Охладете във фризер за 30 минути или докато се втвърдят.
Декорацията
Разтопете белия шоколад на водна баня, оставете да изстине малко и оваляйте бонбоните в него. Подредете ги в тавичката и поръсете или оваляйте в кокосови стърготини, какао, натрошен шамфъстък или друга поръска по ваш избор. Охладете отново за 1-2 часа или във фризер за 30 минути, за да стегнат, след което може да сервирате или опаковате в кутия за подарък.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели с дулсе де лече
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели от шамфъстък
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
- Шоколадови чийзкейк трюфели
Коментари към Трюфели от бял шоколад