Три вида бисквити с портокалови резени
Използвайте базата на бисквитите, за да ги приготвите по три различни варианта. Накрая може да замените портокалите с друг плод или изцяло да ги пропуснете.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена лъжица сода
- 1/4 чаена чаша сол
- 3/4 чаена чаша сушени боровинки
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- 3/4 чаена чаша меко масло
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1/4 чаена лъжица смляна канела
- 240 грама разтопен бял шоколад (черен по желание) за потапяне
- сушени портокалови резенчета
за вариант с кайсии:
- 3/4 чаена чаша нарязани на ситно сушени кайсии
- настъргана лимонова кора (вместо портокалова)
за вариант със сушени череши:
- 3/4 чаена чаша сушени череши
- 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, содата, бакпулвера и солта.
С няколко пулсации в кухненски робот комбинирайте боровинките с пудрата и кристалната захар, за да нарежете на много ситно плодовете. Пресипете в купа.
Добавете маслото и разбъркайте, следва да сложите ванилията, портокаловата кора и канелата. Прибавете брашното и омесете. Разделете тестото на две равни части. Всяка оформете като руло с диаметър 5 сантиметра и увийте във фолио. Приберете в хладилника за една нощ (Ако искате, може да замразите тестото до 2 седмици преди да го използвате. След това изкарайте за нощ в хладилника и продължете рецептата).
На следващия ден включете фурната на 175 градуса.
Нарежете всяко руло на филийки с дебелина около 1 сантиметър и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние поне 2,5-3 сантиметра една от друга.
Печете 15-17 минути, докато леко се позлатят по края.
Охладете ги за 5 минути в тавата, след което отделете с помощта на шпатула и изстудете напълно.
Разтопете шоколада и потопете половината бисквити в него, подредете ги върху хартия. Отгоре поставете по парченце портокал. Изчакайте да се втвърди шоколадът и съхранявайте в плътно затворени кутии до 2 седмици.
За варианта с черешите: заменете боровинките с череши, добавете и бадемов екстракт, освен ваниловия.
За варианта с кайсиите: вместо боровинки, сложете кайсии, а вместо портокалова - лимонова кора.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Три вида бисквити с портокалови резени