Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Трицветни френски макарони

Трицветни френски макарони

Трицветни френски макарони - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша бадемово брашно
  • 1 1/2 чаена чаша пудра захар
  • 3 белтъка
  • 1/4 чаена лъжица крем тартар
  • 3 супени лъжици захар на кристали
  • зелена хранителна боя
  • оранжева хранителна боя
  • бяла хранителна боя

за пълнежа:

  • 2 супени лъжици масло
  • 100 грама крема сирене
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 2 чаени лъжици сметана

Начин на приготвяне:

В купа смесете бадемовото брашно и пудрата захар.

Разбивайте белтъците, докато станат пухкави и лъскави, когато започнат да оформят меки върхове, прибавете крема тартар. Когато се втвърдят и станат на пухкав врем (с консистенцията на пяна за бръснене), започнете да добавете захарта.

Следва на части да сложите бадемовата смес - сместа на трябва да бъде ронлива, а по-скоро рошава.

Разделете сместа на три части, всяка от която оцветете с необходимите цветове.

Сложете смесите в 3 различни поша, всеки с отвор от около 1 сантиметър.

Направете малки макарони в плитка тава, застлана с хартия. Оставете ги да престоят за 45 минути на стайна температура.

Загрейте фурната на 150 градуса и ги опечете за около 15-20 минути, докато се изсушат добре.

Извадете ги фурната и изчакайте да се изстудят напълно.

Пригответе крема за слепване - разбъркайте крема сиренето и маслото с миксер, добавете пудрата захар на части, за да се усвои добре.

Прибавете ванилията и сметаната, като я прибавяте лъжица по лъжица. Сместа трябва да е кремообразна и мека, но не и течна.

Отлепете макароните от пергаментовата хартия и ги намажете с получения крем, след което ги слепете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети