Трицветни френски макарони

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша бадемово брашно
- 1 1/2 чаена чаша пудра захар
- 3 белтъка
- 1/4 чаена лъжица крем тартар
- 3 супени лъжици захар на кристали
- зелена хранителна боя
- оранжева хранителна боя
- бяла хранителна боя
за пълнежа:
- 2 супени лъжици масло
- 100 грама крема сирене
- 1 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 2 чаени лъжици сметана
Начин на приготвяне:
В купа смесете бадемовото брашно и пудрата захар.
Разбивайте белтъците, докато станат пухкави и лъскави, когато започнат да оформят меки върхове, прибавете крема тартар. Когато се втвърдят и станат на пухкав врем (с консистенцията на пяна за бръснене), започнете да добавете захарта.
Следва на части да сложите бадемовата смес - сместа на трябва да бъде ронлива, а по-скоро рошава.
Разделете сместа на три части, всяка от която оцветете с необходимите цветове.
Сложете смесите в 3 различни поша, всеки с отвор от около 1 сантиметър.
Направете малки макарони в плитка тава, застлана с хартия. Оставете ги да престоят за 45 минути на стайна температура.
Загрейте фурната на 150 градуса и ги опечете за около 15-20 минути, докато се изсушат добре.
Извадете ги фурната и изчакайте да се изстудят напълно.
Пригответе крема за слепване - разбъркайте крема сиренето и маслото с миксер, добавете пудрата захар на части, за да се усвои добре.
Прибавете ванилията и сметаната, като я прибавяте лъжица по лъжица. Сместа трябва да е кремообразна и мека, но не и течна.
Отлепете макароните от пергаментовата хартия и ги намажете с получения крем, след което ги слепете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Паста орзо със зеленчуци
- Паста орекиете с телешко и чедър
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Орзо с пилешко и спанак
Коментари към Трицветни френски макарони