Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Шварцвалд от Ухае на…

Торта Шварцвалд от Ухае на…

Торта Шварцвалд от Ухае на… - изображение

Необходими продукти:

За блата:

  • 3 яйца – на стайна температура
  • 100 грама захар
  • 50 грама брашно
  • 1 супена лъжица с връх натурално царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 75 грама натурален черен шоколад
  • 30 грама масло

За черешовия крем:

  • 1 буркан компот от череши (без костилка)
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 равни супени лъжици царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица черешова ракия

За крема:

  • 800 милилитра сладкарска сметана
  • 4 пакетчета ванилия
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 50 грама настърган черен шоколад
  • втвърдител за сметана (по желание)

за украсата:

  • 8 броя коктейлни череши или от компота
  • 50 грама настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Поставете хартия за печене на дъното на подвижна форма за торта с диаметър 20 сантиметра.

Започнете с приготвянето на блата – разтопете шоколада на водна баня – в тенджера сипете студена вода и я поставете на котлона, а отгоре сложете стъклена купа (внимавайте, тя не бива да докосва водата). В нея начупете шоколада и сложете маслото. След като водата заври изключете котлона и бъркайте, докато се разтопи шоколада напълно.

Разделете белтъците от жълтъците на 3-те яйца.

Белтъците разбийте на сняг (ако имате проблем с разбиването на белтъка, натъркайте купата и бъркалките на миксера със смес от по 1 супена лъжица сол и оцет) – когато направите твърда, лъскава смес, време е да спрете.

В друга купа разбийте жълтъците със захарта, докато получите светла, кремообразна смес. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте за последно с миксера.

Пресейте брашното с нишестето и бакпулвера. Внимателно на части добавете към жълтъците – бъркайте вече с тел за разбиване, а не с миксер. Редувайте – на части белтъците и на части брашното, докато комбинирате трите смеси.

Изсипете във формата и изравнете към краищата, за да избегнете надуване в центъра при печене.

Печете блата 30 минути на 175 градуса, в предварително загрята фурна.

Готовият блат оставете за 5 минути във формата, преди да свалите стените на тавата и да премахнете хартията.

Пригответе черешовия крем – в купичка разтворете във вода нишестето. Прецедете черешите от компота, като течността поставите в тенджера. Загрейте сока и към него добавете нишестето при непрекъснато бъркане. Сипете черешовата ракия, след това плодовете. Разбъркайте и оставете да изстине.

Опечения блат разделете на 3 части.

Сложете първия блат във форма с падащо дъно и отгоре полейте с черешовото сладко. Оставете напълно да изстине.

Когато черешовата плънка стегне, разбийте 200 милилитра сметана с 1 супена лъжица пудра захар и 1 пакетче ванилия. Цялото количество намажете върху сладкото.

Притеснете отгоре следващия блат и полейте с малко черешова ракия за аромат.

Разбийте още 200 милилитра сметана с 1 лъжица захар и ванилия, към него добавете настърганите 50 грама шоколад.

Изсипете сметановия крем върху блата и изравнете.

Сложете последния блат върху тортата и леко напръскайте с ракия. Оставете тортата за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден свалете обръча на тортата.

Разбийте останалите 200 милилитра с ванилията и 1 супена лъжица пудра захар. С получения крем намажете цялата торта – отстрани и отгоре.

Облепете с настъргания шоколад страните на тортата и сложете в центъра на тортата.

Последните 200 милилитра сметана разбийте с останалите пудра захар и ванилия.

Украсете с помощта на шприц и направяте 8 големи рози върху тортата. Отгоре им поставете по 1 черешка.

Рецептата ни е предоставена от Петя от Ухае на… вижте какво още ни разказа тя.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: uhaena.blogspot.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноНовини