Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Шварцвалд от Ухае на…

Торта Шварцвалд от Ухае на…

от 23 окт 2018г.
Торта Шварцвалд от Ухае на… - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За блата:

  • 3 яйца – на стайна температура
  • 100 грама захар
  • 50 грама брашно
  • 1 супена лъжица с връх натурално царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 75 грама натурален черен шоколад
  • 30 грама масло

За черешовия крем:

  • 1 буркан компот от череши (без костилка)
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 равни супени лъжици царевично нишесте
  • 1 чаена лъжица черешова ракия

За крема:

  • 800 милилитра сладкарска сметана
  • 4 пакетчета ванилия
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 50 грама настърган черен шоколад
  • втвърдител за сметана (по желание)

за украсата:

  • 8 броя коктейлни череши или от компота
  • 50 грама настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Поставете хартия за печене на дъното на подвижна форма за торта с диаметър 20 сантиметра.

Започнете с приготвянето на блата – разтопете шоколада на водна баня – в тенджера сипете студена вода и я поставете на котлона, а отгоре сложете стъклена купа (внимавайте, тя не бива да докосва водата). В нея начупете шоколада и сложете маслото. След като водата заври изключете котлона и бъркайте, докато се разтопи шоколада напълно.

Разделете белтъците от жълтъците на 3-те яйца.

Белтъците разбийте на сняг (ако имате проблем с разбиването на белтъка, натъркайте купата и бъркалките на миксера със смес от по 1 супена лъжица сол и оцет) – когато направите твърда, лъскава смес, време е да спрете.

В друга купа разбийте жълтъците със захарта, докато получите светла, кремообразна смес. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте за последно с миксера.

Пресейте брашното с нишестето и бакпулвера. Внимателно на части добавете към жълтъците – бъркайте вече с тел за разбиване, а не с миксер. Редувайте – на части белтъците и на части брашното, докато комбинирате трите смеси.

Изсипете във формата и изравнете към краищата, за да избегнете надуване в центъра при печене.

Печете блата 30 минути на 175 градуса, в предварително загрята фурна.

Готовият блат оставете за 5 минути във формата, преди да свалите стените на тавата и да премахнете хартията.

Пригответе черешовия крем – в купичка разтворете във вода нишестето. Прецедете черешите от компота, като течността поставите в тенджера. Загрейте сока и към него добавете нишестето при непрекъснато бъркане. Сипете черешовата ракия, след това плодовете. Разбъркайте и оставете да изстине.

Опечения блат разделете на 3 части.

Сложете първия блат във форма с падащо дъно и отгоре полейте с черешовото сладко. Оставете напълно да изстине.

Когато черешовата плънка стегне, разбийте 200 милилитра сметана с 1 супена лъжица пудра захар и 1 пакетче ванилия. Цялото количество намажете върху сладкото.

Притеснете отгоре следващия блат и полейте с малко черешова ракия за аромат.

Разбийте още 200 милилитра сметана с 1 лъжица захар и ванилия, към него добавете настърганите 50 грама шоколад.

Изсипете сметановия крем върху блата и изравнете.

Сложете последния блат върху тортата и леко напръскайте с ракия. Оставете тортата за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден свалете обръча на тортата.

Разбийте останалите 200 милилитра с ванилията и 1 супена лъжица пудра захар. С получения крем намажете цялата торта – отстрани и отгоре.

Облепете с настъргания шоколад страните на тортата и сложете в центъра на тортата.

Последните 200 милилитра сметана разбийте с останалите пудра захар и ванилия.

Украсете с помощта на шприц и направяте 8 големи рози върху тортата. Отгоре им поставете по 1 черешка.

Рецептата ни е предоставена от Петя от Ухае на… вижте какво още ни разказа тя.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: uhaena.blogspot.com

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши) Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта Шварцвалд от Ухае на…

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Шварцвалд от Ухае на…
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 16:28
    Коментирайте "Торта Шварцвалд от Ухае на…"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да си направя вкусна домашна торта?

преди 3026 дни, 4 часа и 46 мин.

Торта за рожден ден от сладкарници Перла - очаквания и реалност...

преди 3145 дни, 39 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 4 часа и 32 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 19 часа и 32 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 19 часа и 44 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 19 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

от 12 фев 2024г. Прочети повече
Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

от 27 фев 2019г. Прочети повече
Как да разрежем перфектното парче торта? Как да разрежем перфектното парче торта?

Как да разрежем перфектното парче торта?

от 06 апр 2017г. Прочети повече
Торти и сладкиши Торти и сладкиши

Торти и сладкиши

от 13 окт 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival