Торта Шварцвалд от Ухае на…
Необходими продукти:
За блата:
- 3 яйца – на стайна температура
- 100 грама захар
- 50 грама брашно
- 1 супена лъжица с връх натурално царевично нишесте
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 75 грама натурален черен шоколад
- 30 грама масло
За черешовия крем:
- 1 буркан компот от череши (без костилка)
- 2 супени лъжици захар
- 2 равни супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаена лъжица черешова ракия
За крема:
- 800 милилитра сладкарска сметана
- 4 пакетчета ванилия
- 4 супени лъжици пудра захар
- 50 грама настърган черен шоколад
- втвърдител за сметана (по желание)
за украсата:
- 8 броя коктейлни череши или от компота
- 50 грама настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Поставете хартия за печене на дъното на подвижна форма за торта с диаметър 20 сантиметра.
Започнете с приготвянето на блата – разтопете шоколада на водна баня – в тенджера сипете студена вода и я поставете на котлона, а отгоре сложете стъклена купа (внимавайте, тя не бива да докосва водата). В нея начупете шоколада и сложете маслото. След като водата заври изключете котлона и бъркайте, докато се разтопи шоколада напълно.
Разделете белтъците от жълтъците на 3-те яйца.
Белтъците разбийте на сняг (ако имате проблем с разбиването на белтъка, натъркайте купата и бъркалките на миксера със смес от по 1 супена лъжица сол и оцет) – когато направите твърда, лъскава смес, време е да спрете.
В друга купа разбийте жълтъците със захарта, докато получите светла, кремообразна смес. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте за последно с миксера.
Пресейте брашното с нишестето и бакпулвера. Внимателно на части добавете към жълтъците – бъркайте вече с тел за разбиване, а не с миксер. Редувайте – на части белтъците и на части брашното, докато комбинирате трите смеси.
Изсипете във формата и изравнете към краищата, за да избегнете надуване в центъра при печене.
Печете блата 30 минути на 175 градуса, в предварително загрята фурна.
Готовият блат оставете за 5 минути във формата, преди да свалите стените на тавата и да премахнете хартията.
Пригответе черешовия крем – в купичка разтворете във вода нишестето. Прецедете черешите от компота, като течността поставите в тенджера. Загрейте сока и към него добавете нишестето при непрекъснато бъркане. Сипете черешовата ракия, след това плодовете. Разбъркайте и оставете да изстине.
Опечения блат разделете на 3 части.
Сложете първия блат във форма с падащо дъно и отгоре полейте с черешовото сладко. Оставете напълно да изстине.
Когато черешовата плънка стегне, разбийте 200 милилитра сметана с 1 супена лъжица пудра захар и 1 пакетче ванилия. Цялото количество намажете върху сладкото.
Притеснете отгоре следващия блат и полейте с малко черешова ракия за аромат.
Разбийте още 200 милилитра сметана с 1 лъжица захар и ванилия, към него добавете настърганите 50 грама шоколад.
Изсипете сметановия крем върху блата и изравнете.
Сложете последния блат върху тортата и леко напръскайте с ракия. Оставете тортата за 1 нощ в хладилник.
На следващия ден свалете обръча на тортата.
Разбийте останалите 200 милилитра с ванилията и 1 супена лъжица пудра захар. С получения крем намажете цялата торта – отстрани и отгоре.
Облепете с настъргания шоколад страните на тортата и сложете в центъра на тортата.
Последните 200 милилитра сметана разбийте с останалите пудра захар и ванилия.
Украсете с помощта на шприц и направяте 8 големи рози върху тортата. Отгоре им поставете по 1 черешка.
Рецептата ни е предоставена от Петя от Ухае на… вижте какво още ни разказа тя.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: uhaena.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Торта Шварцвалд от Ухае на…