Торта с гъбен крем
Необходими продукти за 6 порции:
600 грама бутер тесто
1/2 чаша твърд настърган кашкавал
100 грама бели сушени гъби
300 грама масло
2 ч. л. пшенично брашно
1 яйце
сол
Начин на приготвяне:
Разстелете тестото и го изпечете. Накиснете гъбите в 4 чаши студена вода за 3 часа и след това ги сварете в същата вода. Оставете бульонът да се изпари, нека остане около 1 1/2 чаша и го охладете. Разтворете брашното в 1/2 чаша студен бульон. Нарежете гъбите, добавете останалия бульон, солта и разтвореното брашно. Сварете крем и го охладете. Разбъркайте маслото с яйцето и прибавете гъбената смес. Разрежете тестото на 4 части. Подравнете, намажете с крема и наредете една върху друга частите. Поръсете с трохи от бутер тестото и с настъргания кашкавал.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Рибена торта със зеленчуци и сушени сини сливи
- Безглутенова торта от картофи с шоколад
Коментари към Торта с гъбен крем