Торта от тиквички с гъби и лук

Необходими продукти:
- 600 грама тиквички
- 100 грама майонеза
- 200 грама брашно
- 2 яйца
- 100 милилитра прясно мляко
- 2 скилидки чесън
- 150 грама кашкавал
- 300 грама печурки
- връзка копър
- 1 глава кромид
- щипка сода
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
При предварително едро настърганите тиквички налейте прясното мляко, чукнете яйцата и сложете изгасената в оцет сода. Разбъркайте и постепенно изсипете брашното в тази комбинация.
От зеленчуковото тесто изпечете палачинки с дебелина 3-4 милиметра.
Кашкавала настържете и към него добавете намачкания чесън. Гъбите и лука изпържете, смесете така приготвените продукти с майонезата.
Подредете палачинките една върху друга, като помежду им слагате от плънката, с която покрийте и тортата отгоре.
Поръсете с накълцан копър и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanway.online
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Огретен от тиквички с ориз
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
Коментари към Торта от тиквички с гъби и лук