Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Торта от тиквички с гъби и лук

Торта от тиквички с гъби и лук

Торта от тиквички с гъби и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама тиквички
  • 100 грама майонеза
  • 200 грама брашно
  • 2 яйца
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 150 грама кашкавал
  • 300 грама печурки
  • връзка копър
  • 1 глава кромид
  • щипка сода
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

При предварително едро настърганите тиквички налейте прясното мляко, чукнете яйцата и сложете изгасената в оцет сода. Разбъркайте и постепенно изсипете брашното в тази комбинация.

От зеленчуковото тесто изпечете палачинки с дебелина 3-4 милиметра.

Кашкавала настържете и към него добавете намачкания чесън. Гъбите и лука изпържете, смесете така приготвените продукти с майонезата.

Подредете палачинките една върху друга, като помежду им слагате от плънката, с която покрийте и тортата отгоре.

Поръсете с накълцан копър и приберете в хладилника за известно време.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanway.online

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети