Торта от тиквички с гъби и лук
Необходими продукти:
- 600 грама тиквички
- 100 грама майонеза
- 200 грама брашно
- 2 яйца
- 100 милилитра прясно мляко
- 2 скилидки чесън
- 150 грама кашкавал
- 300 грама печурки
- връзка копър
- 1 глава кромид
- щипка сода
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
При предварително едро настърганите тиквички налейте прясното мляко, чукнете яйцата и сложете изгасената в оцет сода. Разбъркайте и постепенно изсипете брашното в тази комбинация.
От зеленчуковото тесто изпечете палачинки с дебелина 3-4 милиметра.
Кашкавала настържете и към него добавете намачкания чесън. Гъбите и лука изпържете, смесете така приготвените продукти с майонезата.
Подредете палачинките една върху друга, като помежду им слагате от плънката, с която покрийте и тортата отгоре.
Поръсете с накълцан копър и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanway.online
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Торта от тиквички с гъби и лук