Торта от пилешки дробчета с извара и чесън
Необходими продукти:
500 грама пилешки дробчета
1 яйце
300 грама извара
100 милилитра кисело мляко (количеството е приблизително)
1-2 скилидки чесън
2 супени лъжица нарязан магданоз или друга зелена подправка
сол и други подправки на вкус
олио
настъргани сварени яйца за украса
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата, след това ги смелете с помощта на блендер. Прибавете яйцето, сол и други подправки на вкус. След това изпечете няколко "блата" от полученото "тесто", като слагате по малко от него в намазнен тиган. Пригответе под капак. Така направете 3-4 слоя.
Подсолете изварата, прибавете към нея намачканите скилидки чесън и разбийте с помощта на блендер до получаването на еднородна смес. След това сложете киселото мляко (точното количество определете според гъстотата му и желаната консистенция на плънката). Добавете и нарязан магданоз или друга зелена подправка. Разбъркайте.
Оформете "торта", намазвайки всеки "блатовете" с ароматната извара, след което ги подредете един върху друг.
Украсете ястието с настъргани сварени яйца и приберете в хладилника за няколко часа, преди да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки дробчета в карамелен сос от мед и червено вино
Коментари към Торта от пилешки дробчета с извара и чесън