Торта от картофено пюре с риба тон, сварени яйца и маслини
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 360 грама консервирана риба тон
- 3 сварени яйца
- 50 грама масло
- 80 грама зелени маслини без костилки
- 4 супени лъжици нарязан пресен магданоз
- 3 супени лъжици майонеза
- сол и черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги, отцедете течността, подсолете на вкус, сложете маслото и намачкайте до получаване на пюре.
Изчакайте да се охлади, прибавете черен пипер и нарязания пресен магданоз. Разбъркайте.
Яйцата сварете твърдо, обелете ги и нарежете на кръгчета.
Отцедете течността от консервираната риба, намачкайте с вилица заедно с малко майонеза. Старателно разбъркайте.
Покрийте дъното и стените на дълбока купа с найлоново фолио, намажете с масло. Върху покритието нанесете част от картофеното пюре.
На дъното сложете слой от половината риба тон, следват кръгчета яйца, маслините и останалата намачкана риба.
Завършете с картофен пласт и затворете с фолиото.
Приберете тортата в хладилника за 2 часа.
Когато я извадите, развийте найлоновото покритие и обърнете върху плоска чиния. Отстранете фолиото предястието е готово.
Украсете с листенца пресен магданоз, резени лимон и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта от палачинки
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
- Солена торта с пушена сьомга
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
- Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
Коментари към Торта от картофено пюре с риба тон, сварени яйца и маслини