Торта "Кафе" с шоколадова глазура
Необходими продукти:
За блата:
- 1 1/2 чаени чаши брашно
- 1 1/2 чаени чаши захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 3/4 чаена чаша безсолно масло
- 3/4 чаена чаша силно кафе
- 1/4 чаена чаша мътеница
- 1 яйце + 1 яйчен белтък, разбити с вилица
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
За шоколадовата глазура:
- 1 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша кондензирано мляко
- 1/2 чаена чаша какао
- 1 чаена лъжичка ванилия
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете кръгла тавичка с приблизителни размери 23 сантиметра.
- В голяма купа смесете захарта, брашното и 1/4 чаена лъжичка сол. Заделете настрана.
- Разтопете маслото на слаб огън. Добавете кафето и разбъркайте. Отдръпнете от котлона.
- В средно голяма купа смесете мътеницата, яйцата, содата за хляб и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре.
- Добавете маслената смес в купата със сухите съставки и разбъркайте за кратко.
- Прибавете яйчената смес и разбъркайте до хомогенна консистенция.
- Изсипете тестото във формата и печете в продължение на 25-30 минути.
- Оставете блата да се охлади напълно, преди да приготвите шоколадовата глазура.
- Загрейте захарта, маслото, млякото и какаото в тенджера на средно силен огън.
- Оставете сместа да заври, като бъркате периодично.
- След около 1 минута добавете ванилията, разбъркайте и отдръпнете от котлона.
- Прехвърлете блата върху поднос, който сте поставили върху лист хартия за печене.
- Изсипете шоколадовата глазура в центъра и я оставете да се разпредели върху тортата.
- Нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: bakerita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Сурова ягодова торта с кашу, кокос и ванилия
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
Коментари към Торта "Кафе" с шоколадова глазура